VÍCE JAK 3600 DOPLŇKŮ A NÁHRADNÍCH DÍLŮ SKLADEM. EXPEDUJEME DENNĚ.

BMW Navigator VI

EDIT: v roce 2021 byl nahrazen modelem Navigator VI Update.

BMW letos představil nový Navigator 6 (77528355994), tedy navigaci pro motocykly, kterou pro něho vyrábí Garmin a pro kterou BMW nabízí i držák již z výroby namontovaný na motocyklu, s integrovaným zámkem a ovládáním na řídítkách.

BMW je jedním z mála výrobců motocyklů, který integroval navigaci přímo do konstrukce motocyklu. Držák je tak designově sladěný s motocyklem, totéž lze říci i o vlastní navigaci. Integrovaný je i zámek, zabraňující vytažení přístroje z držáku. Součástí celého systému je i dálkové ovládání v podobě otočného ovladače, umístěného u levé rukojeti řidiček.

Výborně  je využito otáčení kroužku ovladače k zoomování mapy, nebo k pohybu v nabídkách. Pohybem kroužku do stran se volí čtyři obrazovky: mapa, funkce, kompas a data z jednotky motocyklu. Voleb prováděných ovladačem by mohlo být i víc. Z použitelných je to v podstatě jen volba navigovat domů. Nová verze Navigátoru navíc přidává oblíbené položky (cíle). Na obrazovce lze zobrazit data z jednotky motocyklu, jako jsou denní i celková počítadla kilometrů, spotřeby, teplotu motoru, tlaky pneumatik a spoustu dalších informací. Důležité je i zobrazení výstrah jako je pokles tlaku v pneu, deaktivované kontroly trakce a dalších přímo na obrazovce s mapou. Po kliknutí na ikonu benzinu, signalizující málo paliva se zobrazí seznam nejbližších čerpacích stanic.

 

Nová řada Navigator VI přináší řadu vylepšení. Na slunci lépe čitelný displej, který je mírně větší než u V, není už zapuštěný v obalu navigace a má lesklý povrch. Přibyla možnost generování okružní trasy a vyhýbání se silnicim první třídy.

 Zůstavá samozřejmě jedna z největších výhod navigací Garmin, možnost instalace map jak placených, tak i volně stažitelných, ty pochází z databází https://www.openstreetmap.org. Ty lze pak exportovat pro přístroje Garmin. Získáte tak velice podrobné mapy, včetně turistických stezek zcela zdarma. Asi nejlépe zpracované mapy lze stáhnout na garmin.openstreetmap.nl

 

 

Instalace do navigace je vcelku jednoduchá, u odkazu ke stažení najdete několik variant. Nejjednodušší je asi stáhnout soubor img, který stačí nakopírovat na SD kartu, nebo do paměti navigace. 

Podrobnější návod najdete tady: Garmin - instalace map

Navigaci najdete na eshopu zde: BMW Motorrad Navigator VI s mapou Evropy
Jako alternativu lze použít i zajímavé řešení v podobě BMW ConnectedRide Cradle.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.