VÍCE JAK 3600 DOPLŇKŮ A NÁHRADNÍCH DÍLŮ SKLADEM. EXPEDUJEME DENNĚ.

Vario kufry BMW R1300GS test a podrobný popis

Nové BMW Vario kufry pro R1300GS výrobce pojal designově úplně jinak než u předchozích dvou generací. Na fotografiích se mi příliš nelíbily, ale ve skutečnosti sluší motocyklu mnohem víc. Působí vcelku nenápadným dojmem a zapadají do celkového vzhedu motorky. Součástí paketu Touring jsou i držáky těchto kufrů, pokud ho máte, montáž je velice jednoduchá. Kufry se nasazují podobně jako předchozí generace, ale nyní je jištění robustnější, stejně jako háky na kterých kufry drží. BMW u těchto kufrů slibuje mnohem větší odolnost než měl starší model, ale až čas ukáže jaká je realita. Celé provedení je opravdu masívní, po zavření se skutečně jeví jako pevná skořepina. Vnější strana je kryta hliníkovým plechem, na něm budou vidět poškození nejdřív.
 Kufry lze na držácích uzamčít klíčem od motocyklu, do každého kufru je potřeba zakoupit nastavitelnou vložku. Kufry jsou nově vybaveny konektory pro přívod napětí, automaticky se spojí při nasazení kufru. Elektřina je využita k osvětlení vnitřního prostoru, dálkové uzamykání kufrů klíčem, v levém kufru najdete i 3A USB-A. Kufry se automaticky zamykají spolu s uzamčením řízení a odemykají při zapnutí zapalování. Dálkové uzamykání klíčkem funguje pouze v okamžiku kdy je vypnuté zapalování. Pak stačí stisknout tlačítko na klíčku a oba kufry se zajistí. Praktické jsou držáky krytek konektoru u madla, které je potřeba před nasazením kufrů sejmout.
 Kufry mohou plynule měnit objem z 24l na 30l na pravé straně, resp. 25l až 32l na levé. V případě menšího objemu mají kufry šířku cca 90cm, pokud objem zvětšíte na maximální, šířka je cca 99 cm. Řídítka mají šířku 100cm (na hrany krytů rukou).
 V fotogalerii níže můžete vidět kufry z různých úhlů, celkově jsou opravdu nenápadné, ani v případě nastavení největšího objemu nepůsobí nijak drasticky široké. Při jízdě nijak nevibrují, drží pevně, zvuk koncovky výfuku je na podobné úrovni jako při jízdě bez nich. Na boku kufrů jsou průvleky na popruhy, těch už využil Wunderlich a navrhl pro ně Tašky na boční Vario kufry R1300GS.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.