VÍCE JAK 3600 DOPLŇKŮ A NÁHRADNÍCH DÍLŮ SKLADEM. EXPEDUJEME DENNĚ.

Co používáme my?

Které doplňky a výbavu používáme na cestách my? Níže jsem se snažil co nejlépe popsat výhody a důvody, proč používáme to nebo ono.

Jezdíme na boxerech BMW, některé příslušenství je tady na míru této motorce, ale většina je universální a můžete ji použít na motocykly většiny značek.

 

Blackhawk Tank Bag 8l

Kompaktní, ale na běžné věci jako je mobil, pěněženka, doklady, ledvinka, pití, kabely, mapu, fotoaparát bohatě postačí. Uvnitř najdete praktickou přihrádku na lístky a dokumenty, průhlednou a dělící vnitřní prostor na dvě části. Na horní stranu lze do průhledné slídy vložit menší mapu. K tankbagu je k dispozici pláštěnka, její nasazení je dílem okamžiku a ochrání vše i při silném dešti.

 

 

Držák na mobil moto X USB
jednoduchý, ale praktický držák na telefon. X konstrukce umožňuje použít snad všechny druhy telefonů. Velice spolehlivé řešení, i při jízdě v terénu. Telefon sice není chráněn před deštěm, ale velikou výhodou je jeho dobré chazení při navigaci (ve voděodolných pouzdrech se telefony často přehřívají). Součástí je i USB redukce s integrovaným vypínačem.

 

  

Mini kompresor moto
Malý, ale nejlepší. Vyzkoušeli jsme spoustu typů malých kompresorů, ale tento se osvědčil nejvíc. Výkonný, během 5 minut zvládne nafouknout i zadní pneumatiku na 2 atmosféry. Připojit lze na ISO konektor, zapalovač zásuvku, nebo přímo na svorky baterie. 

 

Motion Pro BeadPro montážní páky a vyzouvačka
Pro ty kdo se pohybují v zemích kde není všude čistý asfalt a na prašných cestách se válí vše od hřebíků, pilníků až po vidle nutnost. Lehké, ale přesto pevné duralové páky umí nejen přetáhnout pneumatiku přes ráfek, ale dokážou i stáhnout kord z ráfku. V kombinaci s lepením, kompresorem, případně náhradními dušemi jste tak plně soběstační.

Zvýšení plexi 277x100mm Puig 6320W
účinná ochrana před proudícím vzduchem. Většina cestovních endur má z výroby poměrně velké plexi, které však většinu vzduchu odklání z těla jezdce na helmu. Tělo je tak sice chráněno před zimou, ale hlava dostává o to víc zabrat. Hluk, vibrace helmy jsou hodně nepříjemné. Vysoké cestovní plexi je sice pohodlné, často však zavazí výhledu, zatěžuje konstrukci a brání odvětrávání helmy. Dobrým kompromisem je zvýšení plexi. Díky proudění vzduchu mezi hlavním plexi a zvýšením se na hlavu nedostává tolik vzduchu, ale není odveden úplně. Zvýšení lze navíc lehce odstranit.

 

Expedition Dry Saddle Bags černé
Pokud jezdíte často mimo asfalt, pohybujete se pomalu, balancujete na kamenitých srázech, oceníte lehkou a ovladatelnou motorku. Oproti kufrům o těchto taškách ani nebudete vědět! Při troše snahy se do nich nabalíte i se stanem, spacákem, karimatkou, jídlem, pitím a oblečením. Jsou lehké a velice odolné i při kontaktu s kameny. Jsou vodotěsné a pevně spojené s motorkou. Při pádu jsou mnohem bezpečnější než kufry, pod které se může dostat noha.

 


 

DENALI 2.0 D2 TriOptic LED sada světel homologovaná
asi to nejlepší co se dá na zvýšení viditelnosti pořídit. Homologovaná světla Denali jsou opravdu výkonná, i u motocyklu s moderním LED světlem výrazně zpříjemní noční jízdu. Ve dne jdou přídavná světla jen těžko přehlédnout a upozorní na Vás i ostatní.

 

 

 

 

Kriega US-10
praktická brašna, připevnitelná snad úplně kamkoliv. Součástí balení jsou popruhy, brašna má vnitřní, vyjímatelný vodotěsný vak. Voděodolnou kapsu, síťovanou kapsu vespod.

 

 

  

Wacaco Nanopresso 
kdo má rád dobrou kávu tak asi zná. Cestovní presso, taková pumpa, která Vám protlačí namletou kávu (nebo kapsli) do malého kelímku. Pod tlakem přes 10 barů.

  

 

 

BMW Pocket for Wind Deflector 
dvě praktická, voděodolná pouzdra na deflektory, vozím v nich kabely, sprej na plexi, nůž.


Držáky bočních kufrů nerez BMW R1200GS / R1250GS LC 13-18
Kvalitní, pevné a dobře zpracované držáky bočních kufrů. 18mm trubky jsou pořád to nejspolehlivější a nejodolnější řešení. V kombinaci s kufry s klasickými puky téměř nerozbitné. Pokud chcete objet svět, tato kombinace Vás nezklame, i při větším poškození je opravitelná i s minimem vybavení.  

 

 

Kryt světla R1200GS LC / R1250GS LC
Když se často pohybujete mimo asfalt a před Vámi jedou další jezdci, odlétající kameny vcelku snadno poškodí plastové sklo světlometu. Moderní LED světla stojí přes 30000Kč, je tedy vhodné je mimo silnice chránit krytem. Plexi kryt minimálně snižuje účinnost světla, je navržen tak aby vznikalo minimum odlesků a pokud ho necháte na motocyklu i při pohybu na silnici, neprovokuje tak jako kovová mřížka.

   

Sada kufrů R1200GS / R1250GS LC 38l a 45l včetně držáků
Bytelná sada kufrů. Držák z 18mm nerezových trubek, kufry připevněny pomocí sady puků. Spolehlivé a jednoduché řešení. Kufry jsou řešeny jako bez lemové, usnadňují tak vkládání obsahu. Víko lze otevírat na obě strany, případně úplně odstranit.

 

 

USB zásuvka
Řešení pro ty, co potřebují elektroniku nabíjet i při vypnutém klíčku. Pro nabíjení mobilu, handsfree, kamery a dalších zařízení při pobytu v kempu, při táboření. Zásuvka je s kabelem spojena ISO konektorem, lze ji tedy jednoduše odpojit, když motorku delší dobu nepoužíváte, ISO konektor lze navíc použít pro připojení jiných spotřebičů, například kompresoru. 

CANsmart Controller pro R1200GS / R1250GS 13-
Denali vyvinulo pro motocykly BMW s canbus sběrnicí tuto elegantní součástku. Umožní ovládat přídavná světla pomocí továrních ovládacích prvků na řídítkách. Není tak nutné instalace spínače světel, systém navíc umí regulovat jas, ovládat dva páry světel, umí světla rozsvítit spolu s klaksonem a zvýšit tak upozornění ostatním při krizové situaci. Umí take ovládat přídavné, inteligentní brzdové světlo.

 

Sada 9 TX bitových klíčů s magnetem
Pro majitele BMW základní nářadí. Torxy najdete na těchto motocyklech snad úplně všude.


 

 

 

BMW Navigator VI s mapami Evropy

BMW zaslouží pochvalu za integraci navigace do motocyklu. Součástí paketu při koupi motorky je tak zamykatelný držák na navigaci a možnost ovládat základní funkce ovladačem na řídítkách. Toto výrazně ulehčuje ovládání přístroje a zvyšuje bezpečnost. Navigace navíc umí zobrazit spoustu užitečných informací z jednotky motocyklu.

 
 

BMW Motorrad nabíječka akumulátorů
inteligentní nabíječka pro motocykly BMW. Připojíte ji do DIN zásuvky a ona se postará o zbytek. Udržuje baterii v kondici, dle potřeby si probudí motorku a dobije. 

 

Protektor kardanu R1200GS 
drobnost, ale ušetří poškození obalu kardanu, ke kterému dojde v podstatě při každém pádu na silnici.

 

 

   

Handguard set černé R1200GS / R1250GS LC 
při pádu do bláta, do měkké země obvykle blastr nevydrží. Stačí i pád motorky ze stojanu. Hanguard set ochrání jak řídítka, tak i Vaše ruce.

 

  

Padací rám nerez horní R1200GS / R1250GS LC 17-
horní padáky chrání jak motocykl, tak i Vaše nohy. Poslouží také jako držák přídavných světel, lahví nebo brašen. A dobře vypadají :-) 

 

 

 
 

Přední kolo 21" R1200GS / R1250GS LC černé
větší průměr kola spolu s užší pneumatikou udělají při pohybu na kamenitém nebo bahnitém terénu divy. BMW tuto možnost při koupi boxera nenabízí, ale díky F850GS lze s minimálními úpravami použít kolo z ní.

 

 

Boční tašky BMW Atacama 
moje nejoblíbenější tašky. Nejsou tak lehké jako Wolfman Expedition Bags. Ale mají větší objem a drží tvar, i když nejsou úplně naplněné. Váhou se sice blíží kufrům, ale pořád jsou mnohem kompaktnější, náklad v nich nepoletuje a mají spoustu praktických kapes.

  

  

Kryt motoru stříbrný R1250GS 18- 
SW Motech jako jediný dodává ke krytu motoru vlastní, mnohem tužší konzole než jsou originální. Kryty ostatních výrobců sice ochrání motor před kameny, ale v okamžiku kdy dosednete motorem na zemi, konzole se ohnou a kryt se natlačí na motor.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.