VÍCE JAK 3600 DOPLŇKŮ A NÁHRADNÍCH DÍLŮ SKLADEM. EXPEDUJEME DENNĚ.

Garmin - instalace map

Jednou z velkých výhod navigací Garmin je možnost instalace map i z jiných zdrojů, nejen od výrobce navigace. Nejčastějším zdrojem všech map je projekt OpenStreetMap, na kterém se podílí tisíce uživatelů z celého světa a které mohou být použity zcela zdarma.
 
 Tento zdroj je tak velice kvalitní, mapy obsahují velice podrobná data, cesty a stezky, spoustu zajímavých bodů zájmu jako jsou ubytování, turistické atrakce, benzínové stanice, pamětihodnosti, obchody s spousta dalších.
 Asi nejlépe zpracovaným zdrojem openstreetmap, upravených pro použití v přístrojích Garmin je web http://garmin.openstreetmap.nl.  Na něm si můžete zvolit mapy které Vás zajímají ty si následně stáhnout.
 
 
Nejjednodušší možností je zvolit mapu již hotovou, tak aby obsahovala kompletní zemi. Je však možné si mapy nechat vy?enerovat dle vlastního požadavku, výběrem dlaždic.
 
 
 
Nejčastější volbou tak bude vybrat zemi, následně stáhnout hotové mapy a ty nainstalovat do přístroje.
 
 
Při stahování budete mít možnost zvolit verzi pro různé způsoby instalace. Asi nejjednodušší variantou je verze osm_generic_gmapsupp.zip, kterou stačí rozbalit a zkopírovat na SD kartu, případně do paměti přístroje.
 
typ
 
V menu navigace pak zvolíte mapu, kterou chce použít. Vždy je dobré volit jen jednu mapu. Výjimkou je základní světová mapa Garmin, tu nechte zapnutou vždy, zrychluje zobrazení mapy při zoomování a pohybu.
 
 
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.