VÍCE JAK 3600 DOPLŇKŮ A NÁHRADNÍCH DÍLŮ SKLADEM. EXPEDUJEME DENNĚ.

Kaoko - jak to vlastně funguje?

kaoko_tempomat

 Stabilizátor plynu Kaoko je mechanismus ovládání plynu, který umožňuje jezdci zajistit plyn v požadovaném otevření nebo nastavení. Sada stabilizátoru plynu Kaoko se skládá z jednoduché, důmyslné a robustně navržené třecí matice, která je nedílnou součástí speciálního závaží na konci řídítek Kaoko™. Koncové závaží na řídítka Kaoko™ svým vzhledem a hmotností přesně odpovídá originálnímu koncovému závaží výrobce (OEM). Většina instalací vyžaduje jen odstranění koncového závaží řídítek OEM a namontování sady stabilizátoru plynu Kaoko na jeho místo.
 Občas se používá i termín "Tempomat". Toto zařízení není plnou náhradou elektronického tempomatu, který umí v rámci zařazeného rychlostního stupně regulovat stanovenou rychlost v závislosti na nastoupání, nebo síle větru. Dokáže ale, při troše cviku udržovat rychlost až překvapivě stabilně a pohodlně, stačí občasná korekce natočení rukojeti. 
 Kaoko zvolilo intuitivní směr otáčení, spolu s pohybem ruky při ubrání plynu lze zárověň uvolnit i stabilizátor.

 
 
Ovládání systému Kaoko

 kaoko_tempomat_2


Aktivace:

Třecí matici lze uchopit mezi malíčkem a dlaní ruky. Tímto úkonem se matice utáhne a zajistí dostatečné tření pro nastavení plynu do požadované polohy otevření. Tření však zůstává na takové úrovni, že může jezdec plyn stále otevírat a zavírat. Má pouze mírný rotační odpor.

 

  

kaoko_tempomat_1

Vypnutí:

Při sundávání plynu uchopte třecí matici mezi malíčkem a dlaní ruky. Při správném odpojení by se měla plynová páka volně otevřít a zavřít.

 

 

 Úleva na dlouhých cestách je opravdu zásadní, ruka může být na řídítku jen volně, bez nutnosti pevně svírat plyn a držet ho určité poloze.
 
V rukou zodpovědného a zkušeného jezdce je Kaoko stabilizátor 100% bezpečný. Výrobce poskytuje 5-letou záruku na funkčnost, stabilizátor by ale měl vydržet po celou dobu životnosti motocyklu, na který je namontován. 

Mohu si sadu stabilizátoru škrticí klapky Kaoko nainstalovat sám?
 Ke každému stabilizátoru plynu Kaoko je přiložen návod k montáži. Montáž je rychlá a jednoduchá a lze ji provést během několika minut. Ve většině případů montáž stabilizátoru plynu Kaoko vyžaduje pouze odstranění bočního závaží plynové rukojeti OEM a jeho nahrazení sadou stabilizátoru plynu Kaoko.

Stabilizátory Kaoko zakoupíte zde.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.